Devizahitelesek: Többszázezer forint is visszajárhat

2014. okt. 01.

Devizahitelesek: Többszázezer forint is visszajárhat

A visszajáró összegek nem csak a lakás, – hanem az autóhiteleseket is érintik. Ez fontos, mivel így nő az erre jogosultak köre, ráadásul a bankok által megállapított mérték szerint akár milliós nagyságrendre rúghat egy-egy ügyfél esetén.

Mekkora összeget kap vissza?

Ez több mindentől függ. Mekkora összeget vett fel, milyen futamidővel, és hogy mely pénzintézetnél tette ezt. Az összeget az is módosítja, hogy mekkora az árfolyamrés, illetve, hogy az egyoldalú kamatemelés mekkora volt. Számos bank ugyanis perben áll a mentőcsomag miatt, azonban ők is mindössze pár hónap csúszást kapnak az elszámolásra. Minden ügyfél a lakcímére kapja az elszámolás részleteit. Ez jövőre fog megtörténni: 2015. január közepéig kell elszámoljanak, míg azok, ahol még perelnek, ott egy hónappal később, vagyis február közepe a határidő. Egyéb, 2014 után elhúzódó banki pereknél, a per lezártát követő 60 napot kapták meg erre a pénzintézetek.

Verseny várható

Bár már eddig is volt versenyhelyzet a pénzintézetek között, ez még jobban fokozódhat. A terv ugyanis az, hogy a bankok forintosítást, vagyis hitelkiváltó hiteleket ajánlanak, ami által az ügyfelek akár át is pártolhatnak máshová, ha ott kedvezőbbet találnak. A Bankárnet szakértői az Ön rendelkezésére állnak, hogy a legkedvezőbbet találja meg!

Nézzen körül a piacon, használja ki lehetőségeit! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra, és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!