Forint alapú hitelek, érdemes ezek mellett dönteni

2015. jan. 09.
Forint alapú hitelek, érdemes ezek mellett dönteni

A forint alapú banki hitelek egyre népszerűbbek a banki szférában, lévén a  forinthitelek vezető szerepe a pénzügyi és gazdasági válság kialakulásától kezdve rohamos növekedésnek indult. Ez annak is köszönhető hogy egyre több banknál kerültek fókuszban a jegybanki alapkamathoz, illetve a Budapesti Bankközi Kamatláb mértékéhez, mint referenciakamathoz kötött forint alapú hitelek.

A hitelezhetőségi limit konstrukciójának kialakítása ugyancsak a forint alapú hiteknek engedett nagyobb teret és mindebben közrejátszottak a jogszabály által rögzített finanszírozási szabályok.

Létezik egy un.”hitelezhetőségi limit”, ami azt határozza meg, hogy a hitel igénylő teljes jövedelmének pontosan hány százalékát fordíthatja havonta hiteltörlesztésre, szintén forint alapú hitelkonstrukciók esetén a legmagasabb, azaz a teljes bevétele teljes maximálisan felhasználható kölcsöntörlesztésre.

A legfontosabb érv ami a forint alapú hitelek mellett szól az az, hogy nincs árfolyamkockázat ennélfogva pedig nem kell váratlan tőketartozás növekedéssel számolni még akkor sem, ha a hazai fizetőeszköz horribile dictu leértékelődne. Ennek köszönhetően a bankok nem fognak felszólítást küldeni abban az esetben sem, hogy előtörlesztés szükséges kellő fedezet hiányában, vagy esetleg egy kiegészítő ingatlanfedezetet kell bevonni az ügyletbe.

A mostani állásnak megfelelően a pénzügyi partnereinknél jelenleg felvehető forint alapú jelzáloghitelek akár 3 vagy 5 éves kamatperiódussal is igényelhetők, ennélfogva ezen intervallum alatt nem változik a törlesztőrészlet összege, ami hosszú távon kiszámíthatóságot és megbízhatóságot hoz magával.

Az eligazodást segíti a honlapunkon megtalálható hitelkalkulátor, mellyel lakásából is kényelemesen és egyszerűen kiszámolhatja az aktuális törlesztőrészleteket, ami lehet akár szabad felhasználású vagy hitelkiváltó kölcsön, illetve lakáscélú jelzáloghitel.

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitöltheti az űrlapot és segítünk Önnek előnyös hitel lehetőséget találni!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!