Kamattámogatott lakáshitelek célja, feltételei

2012. okt. 02.
Kamattámogatott lakáshitelek célja, feltételei
A nagyobb bankok, mint az OTP, az FHB és a K&H, a lakosság számára is elérhetővé tették lakáshitelüket, amelyekhez akár az állami támogatást is igénybe vehet. A feltételei, valamint az elérhetősége is valamelyest nyitottabb, ugyanakkor hátránya, hogy mindössze öt éves futamidőre szól.

A megtakarítás azonban még így is, elérheti akár az évi 100.000 forintot is, ami egy család számra jelentős összeg. A kölcsön mértékét nem csak a kölcsön célja, henm a szociális helyzet, mint például a gyermekek száma is befolyásolja. Újdonság, hogy késedelmes adósok is igénylhetik, kisebb lakás vásárlására, illetve korábbi hitelük kiváltására, így valóban segítséget jelent a devizahitelesek számára is.

Kamattámogatott lakáshitel feltételei:

  • Új lakás vásárlásánál/építésénél csak olyan ingatlan lehet, amelynek építési engedélye, vagy a használatbavételi engedélye 2010. január 1-e után lett kibocsátva.
  • A kamattámogatott hitel 10 millió forint után jár új lakás vásárlása esetén, de a vételár (telekár nélkül, de áfával) nem haladhatja meg a 30 millió forintot.
  • Használt lakás vásárlása, valamint korszerűsítés esetén max. 6 milliót lehet igényelni, ha a vételár/felújtási költség nem haladja meg a 15 millió forintot.
  • Hátralékos adós akkor kaphat, ha komfortos, de kisebb lakást vásrol, mint a korábbi, de fontos, hogy az energetikai osztályozása nem lehet rosszabb.
  • Felmondott, vagy 180 napon túli jelzáloghitellel terhelt lakás vásárlására is igényelhető a kamattámogatott hitel, ha a forgalmi érték a fővárosban, illetve megyei jogú városokban max. 15 millió forint (a hitel mértéke max. 10 millió forint), egyéb helyeken pedig max. 10 millió forint (a hitel mértéke max. 7 millió forint). A forgalmi értéket ilyen esetekben a bank határozza meg.
  • Azok, akik a devizahitelük kiváltására vettek fel kölcsönt, szintén igényelhetik a kamattámogatott kölcsönt, de csak akkor, amennyiben a forintra váltott hitel 25%-át elengedi a bank. Ekkor is számít a forgalmi érték: Budapesten és megyei jogú városokban max. 20 millió, vidéken pedig max. 15 millió forint lehet. Szintén angyon fontos, hogy az adósnak legalább egy gyermekkel kell egy háztartásban élnie.

Kalkulátor

Használja a lakáshitel kalkulátort! Így azonnal látni fogja, mekkora törlesztő részlettel kell számolnia, mennyivel kevesebbet kell fizetnie! A kalkulátor több ajánlatot is megmutat, éppen azért, hogy garantáltan a legkedvezőbbet, legolcsóbbat találja meg!

Találja meg a legjobb, legolcsóbb hitelt, és élvezze saját lakása adata örömeit! Kattintson most a cikk alatt található Kapcsolatfelvétel gombra!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!