KHR lista

2015. Már. 30.
KHR lista

Miért szerepelek a KHR listán, ha jól fizetem a hiteleimet?

 

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) korábbi nevén Bar listán 2011 októberétől minden hitellel rendelkezőt nyilvántartásba vettek.

Korábban csak azokat tartották itt nyílván, akik elmaradásuk miatt hátralékba kerültek.

A KHR-ben szereplő adatok egy része az ügyfél előzetes hozzájárulása esetén válik elérhetővé, míg másik része bizonyos események bekövetkeztekor.

Hitelmulasztás esetén a szolgáltatónak van lehetősége, de nem kötelező neki, felhívni az ügyfél figyelmét, hogy mulasztása következtében felkerül a listára, mint negatív adós.

Ez pedig lehetetlenné teszi őt, hogy a továbbiakban bármilyen más szolgáltatótól hitelt igényeljen.

Hitelmulasztás esetén, amennyiben a lejárt és ki nem fizetett tartozás összege meghaladja a mindenkori aktuális minimálbért (2015-ben nettó 68.775.-Ft) és folyamatosan, több mint 90 napig fennáll, az adós (és adóstársak, kezesek is) bekerülnek a KHR-be mint negatív hitelmulasztók.

Addig, míg nem rendezik ezt a tartozásukat a szolgáltatóval, aktívnak tekintendők, ha sikerül rendezni, passzív hitelmulasztóként szerepelnek. És további 1 évig fenn maradnak, mint passzív hitelmulasztók. Amennyiben közös megegyezéssel, havi fizetéssel rendezik a tartozást, esetleg elengedtek az eredeti összegből, akár 5 évig is fent lehetnek a listán.

 

Van-e megoldás ennek ellenére? Hogyan lehet mégis hitelhez jutni ha valaki szerepel a negatív listán?

Létezik-e az a bizonyos „osztrák hitel”?

 

Érdeklődjön független tanácsadó kollégánktól lehetőségeiről!

info@bankarnet.hu vagy 0670 -371 2500

 

 

 

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!

Címkék: