Kivonul a Citibank – mi lesz a hitelekkel és a hitelkártyákkal?

2014. okt. 21.
Kivonul a Citibank  – mi lesz a hitelekkel és a hitelkártyákkal?

Az elmúlt napokban köztudottá vált, hogy hazánkból és több más országból is kivonul a Citibank. Ez a hír sokakat érint, hiszen akinek ott van hitele, az kíváncsi rá, mire számíthat.

Megszabadulok a hitelemtől?

Sok adós abban reménykedik, hogy a bank kivonulása azt jelenti, hogy nem kell visszafizetni a kérelmezett hitelt. Ez azonban nem így van. Az ilyen helyzetekben a bankoknál az a bevett szokás, hogy eladják a portfólióikat egy másik pénzintézetnek. Az új bank a már megszokott feltételek mellett hitelez tovább az adósnak. Arra lehet esély, hogy a pénzintézet minimális összeget elengedjen a tartozásból, ha az ügyfél végtörleszt, de nincs rá garancia, hogy minden bank így jár el. Az adósok a bankjuk ügyfélszolgálatánál érdeklődhetnek, hogy jelen körülmények között számíthatnak-e bármilyen engedményre, vagy sem.

A hitelkártyám megmarad?

A Citibank a hitelkártyák tekintetében is úgy jár el mint a meglévő tartozások esetében, vagyis átadja a szerződéseket egy másik pénzintézetnek. Az ügyfelek hitelkártyája így megmarad, tehát a kártyatartozás is. A Citibank a hitelkártya tekintetében jelentős szereplő volt a pénzpiacon, mivel számtalan ügyfél választott az ő kínálatukból, hiszen előnyös ajánlataik voltak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a bank amelyik átveszi a kártyatartozásokat, változtat-e a megszokott hitelezésen, megmaradnak-e a pontgyűjtő rendszer lévén járó visszatérítések, vagy más kedvezményekre számíthatnak az ügyfelek.

A számlák megmaradnak?

A bank a nála vezetett számlákat is tovább fogja adni egy másik pénzintézetnek. Ezzel kapcsolatosan annyit lehet tudni, hogy nem biztos, hogy a bank teljes portfólióját egy pénzintézet veszi majd át. Meglehet, hogy a hitelek, a hitelkártyák és a számlák több különböző bankhoz kerülnek majd. A jelenlegi információink szerint a bankszámlák átadása 2015 végéig meg fog történni, így nincs miért aggódjanak az ügyfelek. Az átadással járó változásokról a bank minden esetben értesíteni fogja az ügyfeleket.

Amennyiben Ön eközben szeretne hitelt kérelmezni, állunk rendelkezésére. Kattintson az ajánlatkérés gombra és nézze át a legjobb lehetőségeket!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!