Lakáskassza és megtakarítás: Érdemes?

2012. Sze. 19.
Lakáskassza és megtakarítás: Érdemes?
A lakáskassza megtakarításokat 2011-ben módosították újra, amelyek által több kedvezményt is életbe léptettek. Ilyen például, hogy nemcsak a takarékoskodó, hanem a közvetlen családtagjai is felhasználhatják a kapott összeget. Ezen felül kedvezmény még, hogy akár 10 évre is kötehető lakástakarék szerződés.

Egy valami azonban fontos: a felhasználás célja csakis lakáscél lehet (ebbe még a lakáhitel törlesztése beletartozik), tehát szabad felhasználásra nem adható. Ez irányú céljai megvalósításához a szabad felhasználású hitelt tudja igénybe venni.

Miért nem?

A legnagyobb probléma az, amit eddig is sokat és sokszor hangoztattak. Hiába mondják, és szólnak erről a hírek, bizony a lakosság igen kis részének van megtakarítása. Ez alatt nem nagy összeget kell érteni, a pár tízezres nagyságrendű félretett pénzecske egy esetleges elbocsátás, váratlan baleset bekövetkezése esetén majdnem életmentő lehet.

Azok, akik már választottak

Két rétegre oszthatók azok, akik mégis odafigyelnek a váratlan dolgokra. Elsősorban a rövid távú programok érvényesülnek, lekötött bankbetét formájában. A hosszabb, akár nyugíjas évekre nagyon kevesen figyelnek. Pedig mindenféle lehetőség rendelkezésre áll.

Kire számíthatunk?

Nos, ugye a legnagyobb rétegnek nincs pénze. E miatt, ha bármi bekövetkezik (ne történjen semmi), akkor felmerül a kérdés, hogy ki az, aki átjön gondoskodni rólunk, ad kölcsön pénzt vagy éppen bevásárol? Első helyen természetesen a család áll, őket követik esetlegesen a távolabbi rokonok, barátok. Vagy a gyorskölcsön, végszükség esetén. Persze ezeket mind-mind vissza kell fizetni, kamattal vagy anélkül, de számolnunk kell ezzel is.

Programok

Az állam is ad lehetőséget a különböző programokra, ha csak a nyugdíjra gondolunk, ott a kötelező lehetősége, illetve az önkéntes mgánnyugdíj pénztárak is. E mellett a pénzintézetek számos, kedvező kamatozású termék található a piacon, amelyek min a mi későbbi éveinket alapozza meg.
A különböző lehetőségek azonban hiába vannak, amíg mi saját magunk nem cselekszünk, ez az elsődleges.

Gondoskodjon későbbi éveiről! Kattintson most a cikk alatt található Kapcsolatfelvétel gombra!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!