Még nem lehet tudni, milyen árfolyamon forintosítják a devizahiteleket

2014. nov. 04.
Még nem lehet tudni, milyen árfolyamon forintosítják a devizahiteleket

A devizahitelesek hetek óta várják, hogy megtudják végre, milyen árfolyamon forintosítják majd a hiteleiket. Egyelőre azonban úgy tűnik, még nem dőlt el az árfolyam, a szakértők is csak találgatnak. Mire számíthatnak a devizahitelesek?

Varga Mihály úgy véli, hogy két tényezőt nem szabad elfelejteni. Az egyik, hogy a Kúria jogegységi döntésében kijelentette, hogy az adósoknak kell viselniük az árfolyamkockázatot. Természetesen arra törekednek, hogy a devizahitelesek számára sokkal előnyösebb és olcsóbb legyen a törlesztés, viszont ha a piaci árfolyamnál kedvezőbbről dönt a kormány, akkor az MNB közreműködése is elengedhetetlen lesz. A másik meghatározó tényező, hogy a kormány már hetekkel ezelőtt kijelentette, hogy a forinthitelesek és a devizahitelesek is „jól kell járjanak”. Vagyis a forinthitelesek sem járhatnak rosszabbul, mint a devizahiteles ügyfelek, hiszen ez így tisztességes.

Varga Mihály azt is elmondta, hogy hosszútávon az adósoknak az a legfontosabb, hogy a kamatok kifizethetőek legyenek, így érezhetően csökkennek majd a havi kiadásaik is. A forinthitelek esetében már évek óta érzékelhető a kamatszint mérséklődése, ezért a devizahitelesek is bízhatnak benne, hogy kedvezőbb árfolyamon történik majd meg a váltás.

Az ügyfelek egyre inkább kíváncsiak rá, mire számíthatnak és mennyi pénz marad a zsebükben miután a kormány dönt az átváltási árfolyamról. A szakértők szerint abban biztosak lehetünk, hogy a költségek csökkennek majd és érezhető változásokra kerül sor.

A devizahitelek forintosítása sokak életét befolyásolja és mivel az ügyfelek érdekeit helyezi előtérbe a kormány, ezért reménykedhetünk benne, hogy könnyebb lesz visszafizetni a kölcsönöket és most végre nem csak egy áthidaló megoldás kerül bevezetésre. A szakértők egyetértenek abban, hogy hosszú távú megoldásra és ezáltal változásra van szükség, hogy az ügyfelek valóban érezzék, könnyebben tudják törleszteni a deviza hiteleket.

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitöltheti az űrlapot és kérheti hitel ajánlatainkat! Ne tétovázzon, munkatársaink segítenek Önnek, hogy minél előbb megoldhassa anyagi nehézségeit.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!