Megtakarítás

Egy felmérés szerint az embereke 94 százaléka tarja fontosnak, hogy megtakarítson, de csupán 18 százalék tesz is félre minden hónapban.

Az alacsony jegybanki alapkamat segíti a kedvező hitelfelvételt, kedvezőbb általa a banki hitelkamat, de sajnos a betéti kamat nagyon alacsony.

Mégis, ha nem teszi félre, sajnos csak értéktelenedik a pénze. Tehát szükség van arra, hogy valahol, minimálisan is, de kamatozzon a pénze.

A pénzügyi válság hatására sokan kényszerültek újra albérletbe, társbérletbe akár. Az azóta eltelt években egy jól elindított megtakarítási programmal, ami hitelt is tartalmazhat az ügyesebbek már most megvehetik saját új lakásukat.

Mit tettek ehhez?

A havi bevételükből pár tízezer forintot félretettek, ehhez kaptak akár 3 százalék betéti kamatot, és évi 30 százalék államitámogatást is. Ez együttesen, például havi negyvenezer forint félretételével, nem egészen öt év alatt, hitellel együtt, hatmillió forint.

Az állami támogatás mindenkinek jár, annak is, aki nem itthon dolgozik, vagy nincs hivatalos jövedelme, csak adókártyája. Egyetlen fontos feltétele van, a pontos fizetés.

Keressen minket bizalommal!

info@bankarnet.hu

 

Hova fektessük pénzünket?

Az utóbbi idők brókerbotrányai miatt pánik alakult ki a lakosság körében, hogy hol tudják mégis biztonságban tartani évek alatt megszerzett vagyonukat?

Az MNB szerint brókercég választás előtt érdemes kicsit utána nézni a cégnek, például rendelkezik-e hatósági engedéllyel, milyen költségek merülnek fel, mennyire független a befektető, milyen betétbiztosítási alap van mögötte káresemény bekövetkeztekor, például tagja-e a BEVA-nak?

Ha sikerült céget választanunk, gondoljuk meg, hogy mennyit szeretnénk befektetni. Lehetőség szerint soha ne egy céghez vigyük az összes megtakarításunkat!

Ne hagyatkozzunk kizárólag a brókerre! Ez a saját pénzünk! Általában szakmailag igen képzett emberekről beszélhetünk, néhány esetben azonban a szakzsargon mögött egy fiatal pályakezdő is lehet, aki kevésbé ért hozzá, vagy olyan szinten áll a tudása, mint miénk.

Hiszen mire alapul egy befektetés? A múltbéli adatokra! Ezt sose felejtsük el! Ez semmilyen garanciát nem jelenthet nekünk a jövőre nézve.

Ha mi nem szeretnénk komolyabb kockázatot vállalni, ne hagyjuk, hogy rábeszéljenek minket a busás haszon reményében egy magas kockázatú befektetésre. Tartsunk ki eredeti elképzelésünk mellett!

Nem biztos a cégben ahová fektetné pénzét? Szeretne utánanézni a cégnek, de nem tudja hol lehet?

Mi segítünk! Keressen fel minket!

info@bankarnet.hu

Kérje ingyenes árajánlatunkat!
Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!