Novembertől jönnek a forintosítás részletei

2014. okt. 19.

Novembertől jönnek a forintosítás részletei

Hamarosan itt a november, ez pedig fontos dátum a devizahitelesek számára, ekkor lép ugyanis életbe az elszámolási törvény. Ami biztos, hogy minden esetben egyéni elszámolás zajlik. A pénzintézeteknek segítség lehet, hogy több alrendeletet is létrehoznak, hogy azon ügyfeleknél például, akik esetleg késedelmes fizetők, az árfolyamgátban részt vettek, vagy egyéb speciális esetek, szintén a törvény szerinti szabályozásba kerüljenek. Így garantáltan nem marad ki senki. A legkönnyebb helyzetben a mindig határidőre fizető ügyfelek lesznek, mivel az alaprendelet rájuk vonatkozik.

Hogyan működik?

Az alapelv szerint az árfolyamrés semmisnek tekinthető, és a túlfizetéseket gyakorlatilag előtörlesztésként könyvelik el, itt azonban minden adóst vizsgálat alá kell vetniük, hogy esetlegesen vett-e igénybe kedvezményt, kínált-e számára bármit a bankja (pl.: futamidő hosszabítást).

Versenyhelyzet?

Az elszámolással párhuzamosan a pénzintézetek már dolgozzák ajánlatukat a forintosításra. Ez azt jelenti, hogy várhatóan verseny alakul ki a hitelkiválót hitelek között. Minden bank célja, hogy minél több ügyfele legyen, akár az által, hogy elcsábítja kedvező hitelkiváltással. Az adósoknak pedig éppen ez jelent némi előnyt.

Önnek melyik a legkedvezőbb?

Kérdezze a Bankárnet csapatát, hiszen szakértőink több, mint 30 bankkal állnak kapcsolatban, így naprakész információkkal rendelkeznek a piac alakulásáról. E mellett pedig használni tudja az oldalon lévő hitelkiváltás kalkulátort, hogy lássa, mennyivel csökken törlesztő részlete!

Csökkentse törlesztő részletét akár 50%-kal! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!