Pénzügyi Békéltető Testület

2015. ápr. 01.
Pénzügyi Békéltető Testület

Hova fordulhatok, ha panaszom van? Mi az a Pénzügyi Békéltető Testület?

 

A Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) a magyar Nemzeti Bank által működtetett, bíróságon kívül, alternatív vitarendezési fórum, mely a fogyasztók és a pénzügyi szolgáltatók között létrejött szerződésből, jogviszonyból eredő jogviták intézésével foglalkozik.

A PBT hatáskörébe csak a Magyarország területén lévő pénzügyi fogyasztók és a bankok, egyéb hitelintézetetek, biztosítók, pénztárak, pénzügyi vállalkozások, befektetési szolgáltatókkal létrejött szerződéseket vizsgálnak ki. Ide nem tartozik a fogyasztói csoportokkal kapcsolatos jogvita rendezése.

A felek célja, hogy bírósági eljáráson kívül rendezzék jogvitájukat.

A Testület célja a felek közötti békés megegyezés.

Feltétele, hogy korábban a fogyasztó, hitelfelvevő megkísérelje a vitás ügyet rendezni a pénzügyi szolgáltatóval szemben, melyet igazolni is szükséges.

Ezért nagyon fontos, hogy amennyiben nem egy állásponton vagyunk a bankkal, szóban és írásban is tegyünk panaszt, kérjünk írásos választ, megoldást kérésünkre, panaszunkra. Ha ez nem elegendő számunkra, ezt követően forduljunk a Békéltető Testülethez.

A kérelmet a 1013 Budapest, Krisztina körút 39. szám alá kell közvetlenül címezni.

További lehetőség a www.magyarorszag.hu oldalon is elérhető, illetve a http://felugyelet.mnb.hu/pbt oldalon is.

Ne döntsön egyedül hitelfelvételében! Keressen minket és mi segítünk hosszú távra is megfelelő bankot keresni Önnek, hogy ne érjék később sem meglepetések!

 

info@bankarnet.hu vagy 06- 70 – 371- 2500

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!

Címkék: