Pénzügyi tudatosság

2015. ápr. 01.
Pénzügyi tudatosság

Pénzügyi tudatosság

 

Az utóbbi évek, hónapok botrányai pontosan jelzik, hogy milyen sebezhető a pénzügyi szektor.

Az utóbbi idők brókerbotrányai, de a korábbi évek hamis hozamígéretei is azt bizonyítják, hogy a magyar lakosság sokszor alapvető pénzügyi alapfogalmakkal sincs tisztában, nemhogy megversenyeztetné a különböző pénzintézetek, biztosítók ajánlatait.

Egy idén készült kutatásból kiderül, hogy van egy szűk réteg, akik magabiztosan eligazodnak a banki világban, ismerik a szakszavakat, fogalmakat, de sajnos a nagy többség, ennek hiányában maga próbál eligazodni a pénzügyi lehetőségek piacán.

Nem lehet elégszer elmondani, hogy ne dőljünk be a „legolcsóbb” ajánlatnak, legyen szó akár hitelről, akár befektetésről!

A felmérés válaszadói között legtöbben azt válaszolták, hogy interneten keresztül választották ki a legjobbnak tűnő ajánlatot, és csak utána indulnak el személyesen is.

Az internet a lehető legjobb fórum arra, hogy tájékozódjunk, de arra nem, hogy ezen számok, adatok alapján elkötelezzük magunkat 15-20 évre egy pénzintézethez vagy lekössük egy egész élet megtakarítását.

Többen vannak azok, akik először saját bankjukat kérdezik meg, és ha ott nem kapnak kielégítő választ, megoldást, nem is keresnek tovább.

Sajnos a legtöbb ember nem szívesen keres fel tanácsadót, nem kér segítséget, vagy egyáltalán nem akar egy ilyen szolgáltatásért fizetni.

Pedig évek szakmai tapasztalata, valós ügyfél igények kiszolgálása történik, teljes felvilágosítás mellett ezeknél a pénzügyi közvetítőknél.

Azonban figyeljünk a részletekre is, nézzünk utána a közvetítőnek is: egy bankkal áll kapcsolatban vagy többel? Alkusz cég, hivatalos Magyar Nemzeti Bank engedéllyel, vagy csak kiírta magáról, hogy független tanácsadó?

Fél életünket meghatározzák banki választásaink, hitelfelvételünk, befektetéseink, miért gondoljuk, hogy egyedül tudunk ebben dönteni?

Van segítség! A Bankárnet Kft 10 éve, MNB hatósági engedéllyel, valóban független tanácsadóként áll Ön mellett!

Keressen minket: info@bankarnet.hu vagy 06-70 – 371-2500

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!

Címkék: